zondag 17 januari 2016

Financiering aanbouw aan uw woning een verbouwing betalen

Een verbouwing betalen

Wilt u meer ruimte of uw huis aanpassen aan uw persoonlijke wensen? Dan kunt u gaan verbouwen. Zorg voor een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld na over de kosten, risico’s en de financiering. Daarmee voorkomt u problemen achteraf.

Kosten voor een aanbouw bepalen
Gaat u verbouwen, dan zult u vaak de werkzaamheden uitbesteden. De kosten voor een verbouwing door Verhey Aannemers zullen u zeker meevallen.  KLIK HIER om direct een richtprijs voor een aanbouw te krijgen.

kosten, financiering aanbouw aan uw woning


Onvoorziene kosten aanbouw

Vraag altijd of u extra kosten kunt verwachten of dat het om een vaste prijs gaat. Controleer ook wat er in de prijs is inbegrepen, zoals verf of behang. Heeft u zicht op de uiteindelijke kosten, reserveer dan zelf een bedrag van 5 procent voor onvoorziene kosten. Dit geld zet u apart voor kosten die u van tevoren nog niet kunt bedenken, maar die er vaak wel zijn.

5 % van het budget moet u reserveren voor onvoorziene kosten

Een aanbouw financieren

U kunt een aanbouw op meerdere manieren betalen. Hoe u betaalt, is afhankelijk van uw situatie. Misschien heeft u genoeg spaargeld. Anders moet u geld lenen of uw hypotheek uitbreiden. Reken dan eerst uit of de rente en aflossing in uw begroting passen. Controleer ook of dit nog steeds past als uw inkomen achteruit zou gaan.

Uw verbouwing betalen met spaargeld is vaak het meest voordelig. Het ligt wel aan de verbouwkosten en de hoogte van uw spaargeld. Is uw spaargeld meer dan 21.330 euro, dan is het zeker interessant uw spaargeld te gebruiken. U betaalt namelijk belasting over dit spaargeld. Als u meer dan 21.330 euro per persoon aan vermogen heeft (zowel spaargeld als beleggingen), dan betaalt u 1,2 procent belasting over het bedrag erboven.

Hypotheek uitbreiden voor een aanbouw

U kunt de aanbouw ook betalen met een uitbreiding van de hypotheek. Door de hoge afsluitkosten is dit alleen verstandig als het verbouwingsbedrag minimaal 25.000 euro is. Ook moet u rekening houden met een aflossingsperiode van 30 jaar.

Tip: U kunt bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning de hypotheek al voor een hoger bedrag inschrijven dan u leent. Voor een verbouwing hoeft u dan geen extra kosten (bijvoorbeeld notariskosten) te maken voor de uitbreiding van de hypotheek.

Persoonlijke lening

Om uw aanbouw te betalen kunt u een persoonlijke lening afsluiten. Deze lening loopt meestal maximaal 20 jaar en heeft vaak een hogere rente dan de rente van uw hypotheek. Bedenk goed of de verbouwing deze investering waard is. Sluit u de lening af voor verbetering van de (eerste) eigen woning en lost u tijdens de looptijd af, dan is de rente aftrekbaar.

BRON : NIBUD


Geen opmerkingen:

Een reactie posten